dobri.jovevski@gmail.com +38 975 258 997
Comment are off

Информациско комуникациската технологија да ја користиме за подучување на учениците, професионално се развиваме и да делувам инспиративно во процесот на едукација

На натпревар што го организираше Microsoft  Македонија наставникот Добри Јовевски од Општинското основно училите „Илинден“  Крива Паланка влезе во  10-те финалисти за „365 Challenge“. Предизвикот беше подготвен со цел да се претстават придобивките во образованието преку користење на Microsoft алатките Sway, OneNote Staff, OneNote Classbook, OneDrive, Skype in the Classroom, MS Team , MS Office professional, Office mix и Forms.

Комисијата ја додели првата награда  на наставникот Добри Јовевски за  неговата презентација во категоријата „метод на примена“  на апликацијата за потребите во образованието. На натпреварот учествуваше и наставничката Лариса Жулина Митовски од ООУ „Јоаким Крчовски“ од Крива Паланка која се здоби со сертификат за учество.

Наставникот Јовевски своето искуствo и алатката Skype for business ја презентираше пред специјална жири комисија од 5 членови од Министерство за информатичко општество и администрација, Министерство за образование, Биро за развој на образованието, ФИНКИ и Microsoft.

Комисијата презентациите ги оценуваше врз основа на 3 сегменти: зголемување на продуктивност со користење на алатките, иновативниот пристап во користењето на истите и нивниот начин на примена.

3S3A2186 3S3A2505 WP_20171228_10_47_45_Pro

About the Author
The most important part of my professional work is trying to encourage the natural desire for learning in students. We use both traditional and innovative approaches in order to encourage that desire so that students will go on to effectively and efficiently master the skills needed for the 21st century workplace.